.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 34.230.66.177
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Адміністрація домену .UA розпочинає реорганізацію доменного простору .UA

З огляду на стрімкі зміни, що відбуваються в глобальній мережі та на Українському ринку Інтернет, зокрема, - адміністрація домену .UA ініціювала розробку нового пакета документів, які визначають функціонування домену .UA. З 18 липня 2011 року "Хостмайстер" організував обговорення головного документа – Положення про домен .UA. Воно пройде в онлайні та за круглими столами у три етапи: з адміністраторами публічних доменів, з реєстраторами, потім документи будуть подані Інтернет-громадськості.

Нині чинні Правила домену .UA були прийняті десять років тому. Завдяки Правилам в Україні було сформовано ринок доменних імен та пішов його поступальний розвиток. Правила дозволили збудувати організаційно-господарські зв'язки між учасниками доменного простору .UA та почати реєстрацію приватних доменів другого рівня для власників торгових марок.

Зараз перед доменом .UA постали нові завдання, вирішення яких нагально потрібно для подальшого розвитку ринку. Серед них: активний розвиток регіональних публічних доменів, створення можливостей досудового рішення доменних спорів. Не менш важливим є питання законодавчого врегулювання статусу доменного простору українського сегменту Інтернет Крім того, назріла зміна підходу до торгових марок під час реєстрації приватних доменів другого рівня. На жаль, чинні Правила домену .UA не дозволяють вирішувати ці завдання ефективно.

Для цього групою фахівців розроблено нові документи, що регламентують статус домену .UA, які мають допомогти вирішенню цих проблем на якісно новому рівні Положення про домен .UA - базовий документ, який регулює правові відносини між суб'єктами доменного ринку. Технічні аспекти будуть визначені Регламентом домену .UA, регламентом публічних доменів та іншими документами.

Зараз проходить обговорення Положення про домен .UA з адміністраторами публічних доменів України. На наступному етапі до нього приєднаються реєстратори. За підсумками двох перших кроків будуть проведено засідання за круглим столом. Тим, хто не зможе бути очно, буде надано можливість взяти участь у роботі дистанційно: у режимі відеоконференції.

На третьому етапі Положення про домен .UA, відшліфоване у співпраці з адміністраторами публічних доменів та реєстраторами, буде представлено широким колам Інтернет-громадськості.

Адміністрація домену .UA націлює цю роботу на те, щоб спільними зусиллями учасників ринку вивести розвиток доменного простору України на новий рівень на користь всієї Інтернет-спільноти.

20.07.2011