.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.238.107.238
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Діяльність ТОВ "Хостмайстер" за дев'ять місяців 2007 року. Факти та коментарі

Адміністратор домену .UA ТОВ "Хостмайстер" повідомляє, що кількість приватних доменних імен другого рівня, зареєстрованих у домені .UA за дев'ять місяців 2007 року збільшилось на 39,47% - до 4516.

Динаміка приватних доменних імен, у найбільш затребуваних українських публічних доменах другого рівня відображена у діаграмі:

У доменах COM.UA та NET.UA спостерігається позитивна динаміка, приріст за 3 звітні квартали становив 35,37% та 47,1% відповідно. До 1 жовтня 2007 року було зареєстровано 84 180 доменних. імен у домені COM.UA та 12899 у домені NET.UA. Проте, на тлі вираженої стабільної динаміки доменів COM.UA та NET.UA, у літні місяці спостерігалося різке збільшення реєстрацій доменних імен у домені ORG.UA, яке призвело до прояву в роботі адміністратора .UA ccTLD, що здійснює технічне супровід домену ORG.UA, так званого "ефекту Нового Року". Цей ефект отримав свою назву від планованих збоїв у роботі мобільних операторів, спричинених надзвичайно високою активністю абонентів у новорічну ніч. Однак, незважаючи на передбачуваність цього явища, оператори не йдуть на збільшення потужності, оскільки зміст технічних ресурсів, що не використовуються в інший час протягом року невигідно для продавців послуг. З метою захисту інтересів сумлінних реєстрантів адміністратором цього домену Віктором Форсюком у серпні 2007 року було запроваджено технічне обмеження на прийом заявок у домені .org.ua., встановлене за поштовим доменом. Це обмеження дозволило дещо знизити прояв "ефекту Нового Року".

Крім того, 15 березня 2007 року було запроваджено Правила домену kiev.ua, що дозволяють здійснювати реєстрацію, адміністрування та технічний супровід цього публічного домену відповідно зі світовими стандартами та вимогами українського законодавства. В результаті проведення супутньої процедури актуалізації одного з найпопулярніших публічних доменів в Україні, 51220 реєстрантів, що актуалізували реєстраційну інформацію, отримали право передоплаченої дії доменних імен строком на рік. Крім того, домени 22489 реєстрантів, які актуалізували інформацію до 31 березня 2007 року, опинилися в рамках бонусної програми, що продовжує час передоплаченої дії на два додаткові місяці, а домени 14637 реєстрантів – на один календарний місяць. Завдяки проведенню актуалізації скасовано делегування 17693 доменних імен, з різних причин незатребуваних реєстрантами. 926 з них були знову зареєстровані новими реєстрантами у перші дні після скасування делегування, що вказує на високий рівень затребуваності цих доменів та позитивний характер проведеної санації домену.

Актуалізація реєстраційної інформації в домені kiev.ua фінансувалась адміністратором домену .UA ТОВ "Хостмайстер" та додаткової оплати з боку користувачів не вимагала.

Публікації про скорочення кількості доменних імен у домені .UA, які з'явилися в деяких ЗМІ у вересні, на жаль, не враховували результатів санації домену kiev.ua. Кількість "живих", доменних імен у домені .UA продовжує стабільно збільшуватися, при цьому темпи розвитку деяких регіональних доменів значно перевищують показники попередніх років.

09.10.2007